Logistics

Στα logistics και transportation δηλ. στη μεταφορά και στην αποθήκευση ευαίσθητων προϊόντων η διατήρηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας μέσα σε κάποια όρια είναι πολύ σημαντική. Θα πρέπει να εξασφαλίσετε ότι οι συνθήκες είναι τέτοιες ώστε όχι μόνο για να μην αλλοιωθούν και να είναι ασφαλή τα προϊόντα σας αλλά και για να συμμορφώνεστε με τους κανονισμούς και να αποφύγετε τυχόν οικονομική ζημιά.

Για παράδειγμα, η μεταφορά προϊόντων με πλοία, η εκφόρτωσή τους, η μεταφορά τους προς τον χώρο αποθήκευσης αλλά και η αποθήκευσή τους χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή διότι αφενός οι ποσότητες των προϊόντων αυτών είναι τεράστιες, αφετέρου η θερμοκρασία ή/και η υγρασία των προϊόντων στα containers στο πλοίο, στα φορτηγά, αλλά και στον τελικό χώρο αποθήκευσης θα πρέπει να είναι οι κατάλληλες, να κυμαίνονται δηλ. εντός των επιτρεπόμενων ορίων.

Φανταστείτε ότι κατά την φόρτωση των containers από το πλοίο σε κάποιο φορτηγό που θα τα μεταφέρει στο χώρο αποθήκευσης να μην έχει μπει σε λειτουργία ή να έχει βλάβη ο κλιματισμός/ψύξη του φορτηγού αυτού. Δεν θα ήταν σωτήριο να μπορείτε άμεσα να το αντιληφθείτε από όπου κι εάν είστε και να δώσετε εντολή να γίνει η μεταφορά με άλλο φορτηγό ή να ενεργοποιήσετε από απόσταση τον κλιματισμό/ψύξη του φορτηγού;

logistics2

Αλλά και τα φαρμακεία, οι φαρμακαποθήκες και οι εταιρείες ιατρικών ειδών (medical companies) υποχρεούνται να τηρούν τα προβλεπόμενα πρότυπα και κανονισμούς. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να παρακολουθούν την θερμοκρασία στα ψυγεία και στους αποθηκευτικούς χώρους όπου φυλάσσονται φάρμακα και είδη που είναι ευαίσθητα στη θερμοκρασία.  

logistics1

Επίσης οι διαχειριστές χρειάζονται έναν αποτελεσματικό τρόπο να παρακολουθούν την θερμοκρασία και την υγρασία στις εγκαταστάσεις τους και τα οχήματά τους, αλλά και να εξασφαλίσουν ότι το φορτίο είναι εντός των ορίων βάρους.

logistics3

Περιπτώσεις όπως οι παραπάνω (αλλά και πολλές άλλες που έχουν να κάνουν με την μεταφορά και την αποθήκευση ευαίσθητων προϊόντων) απαιτούν την ύπαρξη μιας κατάλληλης και αξιόπιστης λύσης για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας, της υγρασίας αλλά και άλλων σημαντικών παραμέτρων όπως ανίχνευση κίνησης, άνοιγμα πόρτας ψυγείου, ανίχνευση καπνού, μέτρηση βάρους κα.

Η εταιρεία μας διαθέτει μία πληθώρα IoT λύσεων για logistics και transportation που σας δίνουν την δυνατότητα να ρυθμίσετε τις ασφαλείς τιμές των παραμέτρων όπως πχ της θερμοκρασίας, της υγρασίας κλπ ώστε να τις παρακολουθείτε και να ελέγχετε ότι είναι εντός των επιθυμητών ορίων. Στην περίπτωση αναπάντεχων διακυμάνσεών τους θα λάβετε τα σχετικά alerts (θα ειδοποιηθείτε μέσω email ή SMS) έτσι ώστε να λάβετε εγκαίρως τα μέτρα σας.

Επιπλέον, διαθέτουμε εξοπλισμό όπως καταγραφικά θερμοκρασίας για την αυτόνομη και ανεξάρτητη μέτρηση και καταγραφή της θερμοκρασίας και υγρασίας κατά τη διάρκεια μεταφοράς τροφίμων, φαρμάκων, φυτών, ζώων και άλλων αγαθών.

Λύσεις IoT, πώς λειτουργούν;

Η αρχιτεκτονική των λύσεων που προσφέρουμε αποτελείται από τις συσκευές (controllers) στις οποίες συνδέονται οι διάφοροι αισθητήρες (sensors) θερμοκρασίας, υγρασίας κλπ.

Οι συσκευές (controllers) επικοινωνούν με το SensDesk Portal μέσω Wi-Fi, GSM ή NB-IoT. Μέσω του SensDesk Portal έχετε την δυνατότητα να:

 • παρακολουθείτε (monitoring) από απόσταση τις παραμέτρους που επιθυμείτε
 • λαμβάνετε ειδοποιήσεις (alerts) όταν υπάρχει πρόβλημα
 • ελέγχετε (control) από απόσταση τις παραμέτρους που επιθυμείτε είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα. Kάποιες από αυτές τις συσκευές (controllers) διαθέτουν εξόδους ρελέ μέσω των οποίων μπορείτε να ενεργοποιήσετε πχ ψυκτικές μονάδες, κλιματισμό, ανεμιστήρες, φωτισμό κλπ για τον έλεγχο των αντίστοιχων παραμέτρων.
 • αναλύετε (μέσω των εργαλείων που διαθέτει) αυτά που έχετε μετρήσει
 • διαχειρίζεστε ολόκληρο το IoT δίκτυό σας.

Οφέλη

 • Απομακρυσμένη παρακολούθηση και έλεγχος θερμοκρασίας, υγρασίας, κατανάλωσης ενέργειας, εισβολής, ανίχνευση νερού, άνοιγμα πόρτας ψυγείου και πολλών άλλων παραμέτρων
 • Λήψη ειδοποιήσεων (alarms) μέσω SMS ή email για την λήψη έγκαιρων μέτρων
 • Δημιουργία αυτόματων reports και πρόσβαση σε ιστορικά δεδομένα με ένα κλικ
 • Δημιουργία συνθηκών ώστε να μπορείτε να ανταποκρίνεστε στις ειδοποιήσεις (alarms) αυτόματα ή να χειροκίνητα
 • Λύσεις εύκολες στην χρήση, προσαρμόσιμες (customizable) και επεκτάσιμες (scalable) ανάλογα με τις ανάγκες σας
 • Πληθώρα συσκευών (controllers) που καλύπτουν ακόμη και τις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει Wi-Fi, ούτε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας αλλά ούτε και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα σημεία που θέλετε
 • Πληθώρα αισθητήρων (sensors) που καλύπτουν κάθε ανάγκη

Συσκευές (Controllers)

Ενδεικτικά κάποιες από τις συσκευές του hw-group είναι οι ακόλουθες:

 • Poseidon 3266 - Μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 8 αισθητήρες και διαθέτει 4 ψηφιακές εισόδους (ψυχρές επαφές π.χ. για το άνοιγμα της πόρτας).

poseidonΣυσκευή Poseidon 3266 

 • Poseidon 3268 - Μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 8 αισθητήρες (πχ. θερμοκρασίας, υγρασίας, διαρροής νερού, ρεύματος, φωτός κτλ.), διαθέτει 4 ψηφιακές εισόδους (ψυχρές επαφές π.χ. για το άνοιγμα της πόρτας) και 2 ψηφιακές εξόδους ρελέ, οι οποίες μπορούν να ενεργοποιήσουν ανεμιστήρες, φωτισμό ή ψυκτικές μονάδες στο χώρο.

poseidon2

Συσκευή Poseidon 3268

 • Poseidon 4002 - Μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 40 αισθητήρες (πχ. θερμοκρασίας, υγρασίας, διαρροής νερού, ρεύματος, φωτός κτλ.), διαθέτει 12 ψηφιακές εισόδους (ψυχρές επαφές π.χ. για το άνοιγμα της πόρτας) και 4 ψηφιακές εξόδους ρελέ, οι οποίες μπορούν να ενεργοποιήσουν ανεμιστήρες, φωτισμό ή ψυκτικές μονάδες στο χώρο.

poseidon3Συσκευή Poseidon 4002

 • STE2 R2 PoE - IP θερμόμετρο/ υγρασιόμετρο Wi-Fi που μπορεί να υποστηρίξει μέχρι πέντε αισθητήρες (θερμοκρασίας, υγρασίας κλπ), διαθέτει 2 ψυχρές επαφές (πχ. για το άνοιγμα πόρτας με μία μαγνητική επαφή ή για κάποιον flood/ smoke detector κλπ.). Είναι Wi-Fi και PoE Συνδέεται στο δίκτυο μέσω WiFi ή Ethernet και υποστηρίζει PoE (802.3af) και SNMP.

ste2Συσκευή STE2 R2 PoE

 • Συσκευές ΝΒ-ΙοΤ - Ιδανικές για περιπτώσεις όπου οι αισθητήρες βρίσκονται σε απομακρυσμένες, δυσπρόσιτες περιοχές όπου δεν υπάρχει δίκτυο, Wi-Fi ή αυτό δεν είναι αξιόπιστο. Τροφοδοτούνται από μπαταρία με διάρκεια ζωής έως 3 χρόνια για αυτόνομη και απροβλημάτιστη λειτουργία. Σας δίνουν την δυνατότητα να παρακολουθείτε και να ελέγχετε από απόσταση την θερμοκρασία, την υγρασία, την διαρροή νερού, την ηλεκτρική τάση (voltage), το ηλεκτρικό ρεύμα (current) και άλλες παραμέτρους. Ανιχνεύουν επίσης διαρροές νερού, καπνό, κίνηση και άνοιγμα παραθύρων και θυρών.

NBΠαράδειγμα συσκευής NB-IoT

Αισθητήρες (Sensors)

Διαθέτουμε μία μεγάλη γκάμα από αισθητήρες του hw-group που σας δίνουν την δυνατότητα να παρακολουθείτε και να ελέγχετε την θερμοκρασία, την υγρασία, flood, smoke & power detection, το άνοιγμα πόρτας πχ. ψυγείου (με μαγνητική επαφή). Δείτε περισσότερα εδώ.

Καταγραφικά θερμoκρασίας και Data Loggers

Επιπλέον των λύσεων IοΤ για logistics και transportation διαθέτουμε και καταγραφικά θερμοκρασίας με εκτυπωτή καθώς και αυτόνομα καταγραφικά για την μέτρηση της θερμοκρασίας, της υγρασίας ή των επιπέδων CO2 .

Καταγραφικά θερμοκρασίας με εκτυπωτή

Εάν απαιτείται η καταγραφή θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια μεταφοράς τροφίμων, φαρμάκων, φυτών, ζώων και άλλων αγαθών, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα παρακάτω καταγραφικά θερμοκρασίας με εκτυπωτή της Comet:

 • Comet System, Τ-PRINT: Καταγραφικό θερμοκρασίας με εκτυπωτή
 • Comet System, Τ-PRINT G0841: Καταγραφικό θερμοκρασίας με εκτυπωτή και ψηφιακές εισόδους (για άνοιγμα πόρτας, on/off ψυκτικής μονάδας κτλ.)

Data Loggers – Αυτόνομα Καταγραφικά

Εάν απαιτείται η μέτρηση θερμοκρασίας, υγρασίας ή επιπέδων CO2 σε 24ωρη βάση, εντελώς αυτόνομα δηλ. από εντελώς αυτόνομη συσκευή με μπαταρία μεγάλης διάρκειας και μεγάλη μνήμη στην οποία καταγράφονται οι μετρήσεις και οι οποίες μετά μπορούν να μεταφερθούν σε υπολογιστή, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τα Αυτόνομα Καταγραφικά – Data Loggers της εταιρείας Comet.

Σημείωση: Τα Καταγραφικά Θερμοκρασίας με Εκτυπωτή καθώς και τα Αυτόνομα Καταγραφικά είναι ανεξάρτητες συσκευές και δεν συνδέονται με το SensDesk Portal που αναφέρεται παραπάνω.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε την λύση IoT για Logistics και Transportation που ταιριάζει στις απαιτήσεις σας.