ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

Στόχος της Smartnet SA είναι να κάνουμε τον απομακρυσμένο έλεγχο των σπιτιών Airbnb πιο εύκολο για τον διαχειριστή τους.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την εγκατάσταση συσκευών που θα ελέγχουν απομακρυσμένα τις ενεργειακά κοστοβόρες συσκευές σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και Airbnb.

Τέτοιες συσκευές συνήθως είναι το air-condition, ο θερμοσίφωνας και τα ηλεκτρικά σώματα θέρμανσης (θερμοπομποί).

home control

Η λύση που προτείνει η εταιρία μας για κάθε ένα από τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα είναι η εξής:

Απομακρυσμένος έλεγχος γραμμών ρεύματος που τροφοδοτούν ενεργοβόρες συσκευές. Αυτές οι συσκευές μπορούν να είναι air-condition, θερμοσίφωνας, θερμοπομπός και λοιπές.

  • Ο Διαχειριστής θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να κόψει την τροφοδοσία ρεύματος σε αυτές τις συσκευές
  • Ο Διαχειριστής θα μπορεί να θέσει χρονοδιαγράμματα λειτουργίας των συσκευών. Για παράδειγμα, θα μπορεί να θέσει «Η παροχή ρεύματος στα air-condition να είναι ανοικτή από Παρασκευή στις 12:00 μέχρι Δευτέρα στις 10:00». Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει παροχή ρεύματος στα air-condition μόνο για εκείνο το χρονικό διάστημα.
  • (Προαιρετικό) Ο Διαχειριστής, αν το επιθυμεί, θα μπορεί να διαμοιράζεται τη συσκευή ενός διαμερίσματος με κάποιον ένοικο για το χρονικό διάστημα που αυτός θα είναι στο διαμέρισμα και να την ελέγχει και αυτός. Το μόνο που απαιτείται σε αυτή τη περίπτωση είναι ο χρήστης/ένοικος να κάνει ένα λογαριασμό στην (δωρεάν) εφαρμογή μας και να αποδεχτεί το αίτημα διαμοιρασμού της συσκευής που θα του στείλει ο Διαχειριστής. Στη συνέχεια όταν ο ένοικος φύγει από το διαμέρισμα ο Διαχειριστής θα κάνει ανάκληση των δικαιωμάτων διαμοιρασμού που έδωσε στον χρήστη. Αυτό θα είχε αρκετό νόημα για την περίπτωση ύπαρξης θερμοσίφωνα στο χώρο και θα μπορούσε να είναι ένα value-added service που θα μπορούσε η εταιρεία να διαφημίσει σαν παροχή στην ιστοσελίδα της Airbnb και να ξεχωρίσει το διαμέρισμα από άλλα ανταγωνιστικά.


Μέτρηση της κατανάλωσης ενέργειας της γενικής παροχής ρεύματος του διαμερίσματος, η οποία στη συνέχεια θα αποστέλλεται στο cloud, και ο Διαχειριστής μέσω web browser ή μέσω application θα μπορεί να βλέπει αναλυτικά διαγράμματα κατανάλωσης ενέργειας καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτό είναι τα παρακάτω:

  • Ανά πάσα στιγμή ο Διαχειριστής θα μπορεί να έχει την εποπτεία της κατανάλωσης ενέργειας του διαμερίσματος και να καταλαβαίνει αν κάποια ενεργοβόρα συσκευή έχει μείνει ανοιχτή. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ένδειξης της ισχύος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
  • Ο διαχειριστής μπορεί να θέσει κανόνες τύπου «ΑΝ η ισχύς του διαμερίσματος είναι πάνω από 500W μετά τις 10:00 το πρωί ΤΟΤΕ να κλείσει η παροχή ρεύματος στα air-condition»
  • Ο Διαχειριστής θα μπορεί να γνωρίζει τη συνολική ενέργεια που κατανάλωσε ο κάθε ένοικος και να κανονίσει ανάλογα την μελλοντική τιμολογιακή του πολιτική ή/και να διαπραγματευτεί καλύτερο πρόγραμμα με τον πάροχο ενέργειας που συνεργάζεται.

**Με τον όρο Διαχειριστή ορίζουμε ένα άτομο-λογαριασμό που θα έχει όλες τις συσκευές υπό την εποπτεία του και θα τις διαχειρίζεται. Αυτό το άτομο-λογαριασμός θα είναι της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.


Συσκευές που απαιτούνται

Για τις παραπάνω υπηρεσίες για κάθε διαμέρισμα απαιτείται (τουλάχιστον):

• Μία συσκευή DinSwitch

• Ο χώρος να διαθέτει ένα απλό Wi-Fi router και μία σταθερή σύνδεση στο Internet

Για απομακρυσμένο έλεγχο γραμμών απαιτείται:

• Ένα ρελέ ισχύος ράγας

Για μέτρηση κατανάλωσης ενέργειας απαιτείται:

• Μία συσκευή μέτρησης της κατανάλωσης ενέργειας

Ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό των συσκευών μας, που τις διαχωρίζει από τα ανταγωνιστικά προϊόντα, είναι ότι αυτές δεν επηρεάζουν την αισθητική του διαμερίσματος καθώς τοποθετούνται εσωτερικά του ηλεκτρολογικού πίνακα, των πριζών σούκο και των διακοπτών φωτός.

Κάθε συσκευή DinSwitch έχει τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου μίας γραμμής ρεύματος ξεχωριστά ή πολλών γραμμών ρεύματος ταυτόχρονα.

airbnb2

DinSwitch

H συσκευή DinSwitch τοποθετείται στον ηλεκτρικό πίνακα του χώρου και παρέχει τις παρακάτω δυνατότητες:

✓ Απομακρυσμένη ενεργοποίηση/απενεργοποίηση ηλεκτρικών συσκευών, όπως θερμοσίφωνα, φώτα και άλλα φορτία που ελέγχονται από τον ηλεκτρικό πίνακα

✓ Μέτρηση κατανάλωσης ενέργειας με τη βοήθεια ψηφιακού μετρητή ενέργειας με έξοδο S0

✓ Χρονοδιαγράμματα λειτουργίας

✓ Χρονοδιακόπτης (π.χ. μετά από 30 λεπτά λειτουργίας να κλείσει η παροχή)

✓ Κανόνες λειτουργίας με βάση την ημερήσια κατανάλωση

✓ Αλληλοεπιδρά με τις άλλες HAM συσκευές μέσω κανόνων λειτουργίας για αυτοματοποίηση και ενημέρωση

✓ Κατάλληλο για εγκατάσταση εντός του ηλεκτρολογικού πίνακα

IOS, Android και ιστοσελίδα

Η χρήση της πλατφόρμας της εταιρείας μας μπορεί να γίνει είτε μέσω σύνδεσης στην ιστοσελίδα μας είτε με κατέβασμα της εφαρμογής μας, η οποία είναι διαθέσιμη για Android και iOS.

HAM

HAM2